Ga terug Email Link
Afdrukken

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 800 g kabeljauw met vel , het vel apart houden .
  • Olijfolie
  • pezo .
  • SAUS
  • 2 sjalotten fijnhakken .
  • 2 teentjes look fijnhakken .
  • 1 blaadje laurier
  • ‘kabeljauw ‘t vel
  • 1 eetlepel boter
  • 2 dl Noilly Prat
  • 1,5 dl water
  • 3 dl room
  • pez

Instructies

  • Voor de saus :
  • sjalotten , look en laurier aanstoven . Blussen met Noilly Prat en water , t’vel van de kabeljauw aan toevoegen . Alles laten reduceren tot 1/3 , kabeljauwvel en laurier verwijderen . Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte . Kruiden met pezo .
  • Voor de stoemp :
  • aardappelen schillen en in grote stukken snijden , koolrabi schillen en in kleinere stukjes snijden , prei in fijne ringen snijden .
  • Aardappel , koolrabi en prei samen gaar koken en afgieten .
  • Alles prakken tot stoemp met een scheut melk . Spinazie eronder doorroeren , kruiden met pezo . Een beetje laten drogen .

Notities

eventuele notities......